lördag 31 maj 2008

Igår förlängde jag...

...livet med ett antal år. Givetvis genom skratt. Vi hade en liten träff med jobbarkompisarna och det brukar bli glatt och det var det!!! Mina magmuskler fick sig en rejäl omgång!!! Vi åt tacospaj, fetaostpaj och sallad på tomat+mozzarella+ olja+ pinjenötter och basilika och till det dracks det rödvin. Det var jättegott och som grädden på moset fick vi en supergod rabarber/kokospaj med vaniljvisp. Jag hade sparat 8 points från resten av veckan + att jag hade 14 kvar av dagens ranson så jag tror att det gick ganska hyfsat. Jag tog bara en portion och sen fick det vara bra! Men idag är det en ny dag...lite slö och långsam med tanke på rödvinet men ändå en ny dag.

Shoppade loss på IKEA igår och jag kom hem med en hel del. Det blev en Fado-lampa till hallen, jättenöjd med den, nya rullgardiner till sängkammaren, träpersien, gardiner, lampor till sängkammaren...



...mattor till hallen och en hel del annat. Det var nästan inget folk där så det var lugnt och skönt och tom med gubben tyckte det var okej att gå på IKEA.

Idag skiner solen och det är rejält varmt redan. Tyvärr har jag en alldeles urtråkig och nödvändig sak jag måste ta tag i och det är att dammsuga...JIPPIE!!! Mormor kom och hämtade lillskruttan så huset är tomt och då är det bäst att passa på, trots vädret. Jag får gå ut och njuta senare, dagen är lång!!

Lite ögongodis...


Gillar den väldigt mycket, finns på http://www.countrybymail.se/se/grp/inredningsdetaljer.php

Och vem kan motstå Barbapappa. Jag älskar de här tallrikarna men kommer aldrig till skott med att köpa dom, hm! http://inreda.com/

Den här ljusstaken finns att köpa hos http://fridasgard.se/

Ja, ja...dammsugaren står och glor på mig och tycker att det är dags att lyfta på ändan medans dammråttorna virvlar i cirklar runt. Det är väl bäst att ta tag i det...bränner väl bort lite rödvin iallafall.
Ha det bra alla därute!!! /Anna ♥

torsdag 29 maj 2008

Jordgubbssmoothie och och kvällsfunderingar

Så har det gått 4 dagar och jag mår väldigt bra. Det är så skönt att vara igång och att vara på väg...jag är mätt och nöjd. Godissuget finns och ibland blir det jobbigt men eftersom jag nu vet att glassen "twister" inte innehåller mer är 1 points så lär jag väl överleva. Jag kan tom äta en "sandwich" på 3.5 points utan att sabba allt, det handlar om planering. Tack till min källa!! http://kryddtrollet.blogg.se/ Min planering denna vecka har varit att fixa matlådor och spara några points varje dag så jag kan ta mig ngt vinglas imorgon när jag är bortbjuden. Jag har följt min plandering och känner mig mäkta nöjd!!!

Ikväll har jag avslutat dagen med en jordgubbssmoothie som jag gillar jättemycket. Tyvärr misslyckades jag katastrofalt med min egen bild så jag fick låna en från Tasteline .


Här kommer receptet:

Till 2 personer.
Frusna jordgubbar (ta så mycket som du vill ha)
3 dl Lätt vanilj yoghurt (1,5 points)
2 tsk flytande honung (kan uteslutas om man vill, 0,5 points)
1 msk krossade linfrön (0 points)
1 stor banan (1,5 points)

Mixa allt i en mixer eller med stavmixer...supergott!!!

Imorgon har jag min lediga dag...jobbar 80%. Då ska jag först till sjukgymnasten och sedan bär det av till IKEA...shoppingsugen!! Det ska inte bli så hemskt mycket, vilket jag alltid säger och ändå kommer jag ut med ett flertal kassar. Ni vet...servietter, ljus, ljuslyktor, lite tyg, skärbrädor och en hel del som bara kostar 15:- och som kan vara bra att att ha. Hmmm...någon som känner igen sig?!? Denna gången är det lampor som behövs, hallampa och sänglampor. Vi får se vad det blir...kanske...

...till hallen! Hoppas ni alla får en bra fredag...det ska jag ha!!! /Anna♥

tisdag 27 maj 2008

Två dagar av mitt nya liv...

...har gått och jag har ätit precis efter konstens alla regler. Jag äter utifrån mina gamla viktväktarprogram för jag vet att det är det som funkar bäst för mig. Jag har testat Gi, Cambridge och några kurer till men har konstaterat att jag gillar VV bäst. I går när jag kom hem var jag sliten och trött (förkylningen snurrar fortfarande runt i kroppen på mig) men jag tog mig i kragen och gjorde några matlådor. Jag måste ha snabba lösningar när hungern är som värst och tiden knapp, jag vet hur det blir när jag blir stressad och inte får det att funka. Då är det bra att ha något att plocka fram ur frysen som är snabbt att värma.

Det är en lång väg fram till målet, cirka 50 kg! Nu i början är det ju hyfsat lätt...eller vad man nu ska säga!!! Jag är rejält godissugen och skulle bra gärna vilja sätta tänderna i en chokladkaka men jag är åtminstone inte hungrig. Så det är bara att drömma vidare om en smalare kropp och bra kondition och försöka vara fokuserad på vad det är jag vill uppnå. Jag tänker inte ge efter för godissuget...jag kan ju titta, bara!
Så...nog med viktprat. Surfade runt och fann en hel del kul...som vanligt! Jag håller på och letar efter ljusslingor som jag ska ha till hallen och hade funnit en superhärlig ljusslinga med risbollar...man växte ju upp på sjuttiotalet så lite nostalgisk blev man ju. Men...efter att ha gjort beställningen så meddelade företaget att de räknat fel på lagret och att det tyvärr inte fanns några. SUCK och STÖN!!! Så nu är det bara att fortsätta att leta. Fann iallafall en annan kul affär! http://www.barntyger.se/ Kolla in vilka härliga tyger!!!

Det vore kanske något till lillgummans lekstuga! Det finns så otroligt mycket kul att köpa till barn...man blir helt sjuk. Jag skulle definitivt behöva vinna på lotto om jag skulle ha råd att köpa en del av det jag vill ha... men titta kostar inte något. Kolla här: http://www.systerlycklig.se/default.aspx


Eller varför inte...

Ja, ja, imorgon ska jag på utflykt med de största barnen på förskolan och vi ska ha en heldag tillsammans med busstur, matsäck, utelek och ett besök på ett museum här i stan. Det ska bli härligt! Matsäcken är fixad och det blir en skinksallad med pestovinägrett.


Ha det bra!/Anna ♥

söndag 25 maj 2008

Söndagsfunderingar!

Så är helgen nästan slut och det har gått så fort. Fattar inte!!! Jag har inte hunnit gjort det jag tänkt mig. Jag var och köpte lite nya blommor till köket för de jag hade såg bedrövliga ut...det blev 2 nya krukor oxå! Det kändes fräscht med lite gammelsvenska blommor med vita krukor.
Mårbacka är så fin, tycker jag!!!
Igår firade vi Mors-dag...vi fick inte ihop det idag, men det var trevligt ändå. Vi grillade oxfilé och till det åt vi klyftpotatis, guacamole, bönröra, sallad och lite vin. Gissa vad vi åt till efterrätt...chokladdoppade jordgubbar, SMASK!!! Kunde inte motstå det...filurade på det ända sedan jag satte in bilden för några dagar sedan. Kommer ni ihåg? Våra såg inte lika proffsiga ut men bara att doppa dom i varm choklad var helt tillräckligt.Fick blommor och hudprodukter och en prenumeration på Lantliv...JIPPIE!!! De är för goa!

Jag är något bättre från förkylningen men inte helt...men imorgon blir det jobb iallafall. Imorgon ska jag börja mitt nya liv och det känns väldigt bra...kommer visserligen att få stora problem med att vänja mig av med sötsuget, men det SKA gå!!! Av erfarenhet så vet jag att planering är det viktigaste för att det ska funka bra, så ikväll ska jag sätta mig och skriva lite shoppinglistor så att jag får det jag behöver.

Ha det bra!! /Anna ♥

fredag 23 maj 2008

Make-over!

Det är minsann inte bara jag som behöver en make-over utan även mitt hem...nu när jag varit sjuk så har jag kollat in en hel del inredningsbloggar och det finns ju mycket fint. Tänk att det finns så många duktiga människor som verkligen ser vad som passar ihop.

Jag gillar gamla saker och har alltid gjort det men är även svag för en del nya grejer. Jag lägger inte några stora pengar på inredning och man kan ju faktiskt förändra det man redan har hemma. Jag har lovat mig själv att jag ska fixa och dona en del framöver och jag ska börja med att måla ett skåp, vi har tröttnat på det så nu ska det bli vitt. Jag tror det kan bli riktigt snyggt, vi får väl se.

I skåpet finns en gammal matservis från mamma och en kaffeservis från farmor och farfar och det är även en del som gubben ärvt från sin mormor. Jag tror helt klart att allt kommer göra sig bättre i en vit färg! Sen är det bara att gå vidare till en gammal sekretär, linneskåp och några stolar...jag kommer inte att ha några stora problem med att sysselsätta mig framöver. Det är ju helt suveränt då det är mycket mindre risk att jag stoppar i mig onödigheter... vilket lätt kan inträffa om jag blir sittande framför tv:n.

Idag har jag faktiskt masat mig iväg till frissan...satt visserligen och hostade och snörvlade men jag var verkligen i behov av en klippning. Det är säkert ett halvår sedan jag klippte mig sist...såg ut som ett troll!! Hon tog säkert en decimeter och det känns underbart inför sommaren. Lilltösen blev oxå klippt, första gången hos frisör och det gick riktigt bra. Efter det for vi till leksaksaffären och köpte lite pärlor och pärlplattor...dottern skulle prompt ha Pippi Långstrump-plattor så det fick det bli. Lite för svårt för henne men hon var jätteduktig!

Snälla, ta er tid och kolla in denna underbara tjej!

Jag har inte lärt mig att lägga till video så det får bli så här.

Nåja...det var väl allt för idag...hoppas ni får en go fredagkväll!/Anna ♥

torsdag 22 maj 2008

Tråkigt!!!

Det är tråkigt att vara sjuk! Snorig, hostig (låter som en storrökare), tätt i bröstet, trött...mitt gnäll kan hålla på länge, SUCK!!! Det kanske är ett friskhetsteckan att man börjar bli uttråkad. Synd bara att inte kroppen fattar det!! Jag har plöjt några deckare och nu har jag gått över till att kolla in recept. Det är ju ganska kul...har en del idéer inför nästa vecka. Hade tänkt att försöka mig på att fixa matlådor eftersom jag vet att maten på jobbet inte är den bästa.

Måste bara visa några underbara träskor som jag vill ha, vill ha, vill ha!!!!!

Visst är dom fina???? Skorna kommer från ett företag som heter Calou http://www.calou.se/produkter.htm

Nä...jag får nog lägga mig en liten stund, snörvl, ha en bra fortsatt dag!!! Vi hörs vidare!/Anna ♥

tisdag 20 maj 2008

Strandad späckhuggare!

Förkylningen har fått mig i sitt grepp och jag ligger däckad, host och snörvl!!! Men att ligga hemma sjuk med gubbe som har frivecka på jobbet och en 3-åring som är på sitt allra mest "strålande" humör, det är inte lätt kan jag säga. Men jag har försökt vila och läst lite Unni Lindell, en favvo bland alla deckardrottningar. Kanonbra!!!

Tack för era avtryck, det är så himla kul när ni skriver. Jag har lovat mig själv att bli bättre på att göra det på andras bloggar för man blir glad när någon skrivit. Nu ska jag krypa ner i soffan...somnar nog ganska snart, kan jag tänka mig. Gubben är ute och klipper gräset och lilltösen är med mormor till lekparken så nu är det lugnt en liten stund iallafall.


Ha det bra! /Anna ♥

måndag 19 maj 2008

Recept, planering och positiva tankar!

Så...då sitter man här med en hel bunt med viktväktarpapper och det är otroligt vad mycket recept det finns egentligen. Ikväll ska jag kolla igenom allt och försöka planera lite för hur jag ska lägga upp det hela. Jag har en liten startsträcka fram tills nästa måndag...vilket känns bra! Har kollat in en del viktväktarbloggar och det är ju väldigt spännande att se hur andra gör det och sen är det alltid uppfriskande med nya recept och nya idéer. Nu vill jag förändra mitt liv och det ska jag!!!

Ja...det kanske inte var helt rätt bild till temat men jag orkade inte låta bli...visst ser det otroligt läckert ut? Nåja, jag känner mig motiverad till att dra igång och sommaren är ju ett bra tillfälle med alla grönsaker och all frukt. Tyvärr har jag dragit på mig en förkylning under helgen så jag har helt enkelt inte orkar släpa mig ut och gå idag...orken räckte knappt till att jobba 8 timmar. Vilken tur att det inte är så slitsamt att sitta framför datorn...

Ha det bra!

söndag 18 maj 2008

Söndagsfunderingar...

Idag har jag städat och pysslat lite i lillgummans rum...tänk vad mycket grejer det blir! Nallarna gjorde sig fina uppe på den gamla men nymålade skänken. Den har stått hemma hos farmor och farfar men är numera ett klädskåp...ska bara måla dörrarna färdigt nu i sommar.

Har en jättehärlig gammal dockvagn som fick samma färg som skänken...den skulle slängas när vi rensade på jobbet...ingen var intresserad av att laga den så jag fick den. Visst blev den fin??


Helgen har gått och nu är det dags för en ny vecka...dags att börja ett nytt liv...vad är det med måndagar egentligen som gör att man alltid vill börja om?

Jag har surfat runt en del och kollat in olika viktsidor och man är ju inte direkt ensam om att vilja gå ner i vikt. Det är många tankar...jag har bantat sedan urminnes tider, kommer inte ihåg när jag började. Jag kommer ihåg när man var liten och folk kommenterade att "man var ju lite knubbig men go ändå". Jag kan egentligen inte komma ihåg att jag någonsin inte har skämts för min kropp...

Nu är jag vuxen och vill inte skämmas längre. Det är en livsstilsförändring som ska till. Jag vet hur jag ska äta (det finns snart inte en bantningsmetod jag inte testat känns det som). Jag vet att jag ska motionera, jag vet vad jag inte ska äta...jag måste bara komma på en plan för att få ihop alla delar. Imorgon ska jag kolla igenom en del viktväktarprogram som en arbetskompis ska ta med till jobbet. Tyvärr har inte viktväktarna någon grupp i denna lilla stad så jag får börja på egen hand. Med lite eller ganska mycket draghjälp från min kära vän på jobbet.

Imorgon är en ny dag...med nya möjligheter!!!! Ha det bra!

lördag 17 maj 2008

Lite framsteg...

Idag sover lillstumpan hos mormor och jag satte mig vid datorn för att lära mig om hur man gör när man bloggar...det är inte så lätt men övning ger färdighet, antar jag. Jag älskar att sitta vid datorn och greja men tiden finns liksom inte...det är så mycket man vill göra.

Sista tiden har det inte blivit så mycket gjort, varken scrapbooking, kortmakeri eller trädgårdsarbete. Stress, stress och åter stress! Nacken är som en fiolsträng och de senaste 4 veckorna har spänningshuvudvärken legat som en dimma över mig. I fredags var jag hos en sjukgymnast för första gången och han skulle hjälpa mig, med både det ena och det andra. Tydligen jobbar han även med viktminskning, vilket lät lovande i mina öron. Men en sak i taget...vi skulle börja med nacken och några övningar. Han var jättetrevlig så det bådar gott.

Idag har det regnat med lite snöblandat och det har varit rejält kallt...som tur var täckte jag över en del av nyplanteringarna jag gjort, så jag hoppas de kommer att klara sig. I torsdags när jag kom ut genom dörren slog en underbar doft av liljekonvaljer mot mig...jag har en liten plantering precis utanför min dörr och doften letade sig in bland minnena när man var ute och plockade mängder av liljekonvaljer när man var liten tös.
Nåja...nog för idag. Ha en bra fortsatt helg!!

onsdag 7 maj 2008

Mitt första inlägg!

Mina första ord i min egna blogg...vad ska jag skriva om...?

Jag är en vanlig tjej, 35+, förskollärare, mamma till en underbar 3-årig tjej, gillar scrapbooking, kortmakeri, är överviktig :-) och har varit det hela mitt liv och min känsla är att en hel del av mitt tjat här inne kommer att handla om något av det jag nämnt.