onsdag 30 juli 2008

Äntligen...

...lite behagligare väder...för min del. Igår och idag kan jag andas och känna lite lust att ta mig för något. Igår tog vi en tur till Charlottenberg igen, men denna gång för att gå på zoo. Jag hade egentligen inga förväntningar så jag blev glatt överraskad. De hade ormar, varaner, iguaner, sköldpaddor, krokodiler, lemurer och näsbjörnar. Självklart fikade vi där och bordet vi valde stod bredvid ett fönster med utsikt in i apburen...en lemur satt och kollade på oss hela tiden och lillstumpan tyckte det var jättekul. Sedan fick man även möjlighet att hålla i en orm om man ville. Givetvis tog jag chansen, mest för att se om jag vågade...och det gjorde jag!!!

Jag har inte tagit bilden själv utan den kommer här ifrån. Det var faktiskt häftigt att hålla den. Den var mjuk, varm och len...konstigt, eller hur? Gubben vägrade att ens gå i närheten medans lillstumpan klappade och tyckte det var väldigt häftigt!! -"Vad konstigt att olmen kan lukta med tungan, mamma!!"
Ja, ja...lite projekt har jag haft på gång och ett av dom var farmors gamla tallrikshylla. Den har stått i källaren sedan vi renoverade köket, för evigheter sedan men nu var det dags att damma av den och göra den i ordning. Så här blev den...


Innehållet kommer nog att variera men just nu ser den ut så här...tänkte sätta lite krokar under och hänga diverse skrot, antar jag. Ett annat projekt har varit en hylla i matrummet...


Kedjan och blomman är köpt på Hem T Gårn och ramen på Tinas ting...det andra är sånt som stått i skåpet här hemma. Man samlar onekligen på sig en hel del. Imorgon ska jag och ett helt gäng med glada laxar till Hem T Gårn och jag lovade mig själv att inte köpa alltför mycket men vi får väl se vad det blir...

Ha det bra!! Kram // Anna

lördag 26 juli 2008

Idag blev det...

...en liten tur till Charlottenberg. Jag skulle ha lite plock på Panduro och sedan åkte vi till en leksaksaffär som ligger alldeles vid gränsen till Norge och på hemvägen såg jag en skylt..."Shabby Chic". Givetvis var vi tvungna att svänga in och kolla. Jag blev inte besviken trots att värmen var näst intill olidlig!! Jag fann en mysig och jättehärlig butik med en hel del fina saker.

Affären hette Englagården och låg i gamla Eda Brukshandel.

Pia...denna bilden är till dig!! Jättefin gardin med en söt bild på.

Jag gillar ju det svarta så jag föll hårt för denna byrå...det är läckert med något svart tillsammans med allt det vita.



Fattigmanssilver, korgar,kaffeserviser, kläder, ljus...ja det mesta fanns.



Det fanns en hel del snygga kuddar som jag gillade skarpt.



Det fanns tom barnmöbler...så fina!


Gillar virkat...påminner mig stark om mormor. Visst var det en fin affär? Jag kan verkligen rekomendera en tur dit...mycket att se och trevlig ägarinna.
Annars tycker jag att det är ganska slitsamt med värmen...förlåt alla ni som dyrkar sol och värme men det är inte riktigt min grej. Men...hellre det är ständigt regn.
Ha det bra!! // Anna ♥

tisdag 22 juli 2008

Kaffe med dopp...

...bjuds på ett äkta värmländskt kafferep. Det ingår också en trevlig värdinna som tar hand om sina gäster och som får dem att känna sig välkomna med lite underhållning i form av en dikt. Sedan ska det finnas trevligt sällskap, en härlig miljö, goda kakor och alltsammans avslutas med en underbart god tårta. Kan ni tänka er något bättre??

Så tillbringade Pia, Annicka och jag vår eftermiddag i måndags. Vi var bjudna på kafferep till Sussie som har bloggen "Granne med Selma" och det var ett otroligt trevligt initiativ...som vi självklart väntar på en uppföljning på...kanske lagom till julmarknaden på Mårbacka??? Vad tror du Sussie?


Här sitter damerna och skvallrar för fullt. Nej då...vi var till största del häpna och betagna av miljön...underbart hus...klicka er vidare till Sussies hemsida så får ni se.

Ha det bra i det sköna vädret!! // Anna ♥

söndag 20 juli 2008

Pippi Långstrump...

...har varit det stora samtalsämnet de senaste dagarna.Vi har nämligen varit på Astrid Lindgrens värld och när det gäller dottern så är det bara Pippi som gäller. Vi bodde i Bruzaholm...en liten plätt på kartan men i en jättemysig stuga.

Allt var fräscht och till dotterns stora förtjusning fanns det en studsmatta på gården. Gissa om hon har hoppat!!! Vi kom dit på söndag och på tisdag bar det av till Astrid Lindgrens värld...vi och ett antal barnfamiljer. Jisses vad mycket folk, trevligt men trångt, stimmigt och lite slitsamt. Missförstå mig inte...det fanns massor att se, väldigt bra upplagt, man kände verkligen igen alla karaktärer och miljöer och vi tog det extremt lugnt, inget stress och det var väldigt kul att se dotterns glädje över att äntligen få träffa sin stora idol...

Skådisarna gjorde ett jättebra jobb och de var väldigt duktiga. Lillstumpans enorma lycka över att få träffa Pippi och hur dottern med stor inlevelse deltog i sångerna gjorde mig alldeles varm i hjärtat. MEN...jag har en tendens att bli lite småstressad av allt folk, alla köer, alla trötta skrikiga ungar och deras lika skrikiga föräldrar som armbågar sig fram för att just deras barn ska stå längst fram och se allra bäst. Jag är inte lång och det ska inte mycket till för att se över mig men ändå kom det en 2 meter lång pappa med en dotter på axlarna och ställde sig precis framför min 158 cm långa kropp. SUCK!!! Hjärnan börjar fundera ut olika utvägar...ska man knuffa omkull honom, nej just det dottern, hon satt ju på axlarna... knacka civiliserat på hans axlar och fråga om han möjligtvis kan tänka sig att flytta på sig... ja okej det får det bli. Pappan tittar oförstående på mig...DUBBELSUCK!!! Tänk hur olika vi människor är!! Allt ordnade sig, jag och lillstumpan såg bra och likaså den långa mannen och hans dotter. Närmsta "stad" var Eksjö och det var ett trevligt och vackert ställe. Många gamla trähus och mysiga affärer.

Genom staden rann ett vattendrag och den kantades av fina trähus som man kunde stå länge och kolla på...lugnade de småstressade nerverna.


Och självklart fanns det en och annan loppis. JIPPIE!!! Maken var inte lika road...

Mina loppisfynd kommer jag att dela med mig av en annan dag. Ha det bra!! // Anna ♥

måndag 7 juli 2008

Tyger, heminredning och kafferep!

Idag var jag, modern och självklart Pia på liten shoppingtur...det har blivit några nu! Det var tyg och lite diverse som skulle inhandlas...givetvis fanns det en heminredningsbutik på vägen som vi slank in i. Den heter "Tinas Ting" och ligger strax utanför Arvika i en härligt gammal ladugård.


Det finns massor att se, det är bara att njuta...

Lyktor, brödburkar, kakfat...listan är lång!!


Trälådorna längst ner är inte helt fel...kan kan tänka mig någon sån hemma hos mig!


Det finns även krokar, beslag och en del annat.


Vetevärmare i linnetyg...härliga färger!

Kolla hyllorna, de var en favorit, eller hur Pia??? Efter shoppingturen åkte vi hem till mig och hade kafferep...hela rasket, våningskakfat, kaffeservis, kaffekanna och trevligt sällskap.

Nåja, nu ska jag kolla på Ernst och se om man får några mer idéer idag, inte undra på att det går runt i skallen ibland. Ha det bra!! // Anna

lördag 5 juli 2008

Projekt vitrinskåp...

...har gått mot sitt slut!! Äntligen! Idag diskade vi allt porslin, vilket var en hel del och sedan var det bara att sätta tillbaka allt. Jag är faktiskt jättenöjd! Kommer ni ihåg hur det såg ut före??

Och så här blev det när det blev färdigt!



Det känns som om det är ett helt annat skåp. Visst gjorde sig kaffeservisen ännu bättre nu?



Resten av rummet är målat och klart och det är bara lite småpiff som ska till men det får ni se en annan dag. Tänkte visa en vas som jag köpte hos Maria på Hem T Gårn som jag förälskade mig i.


Ha det bra!! // kram Anna

torsdag 3 juli 2008

Vilken härlig dag...

...det varit idag. Jag tog semester från fixandet och for med Pia till Hem T Gårn och det var en upplevelse. Så enormt mycket grejer så man blev alldeles vimmelkantig och inspirationen snurrade vilt i skallen. Först gick vi runt en bra stund och plockade lite men sen blev vi så kaffesugna så vi var självklart tvungna att fika. Efter det gick vi runt en lite längre stund och beslutsångesten var stor, jag hade kunnat handla hur mycket som helst.


Jag älskar ljuslyktor och ljusstakar och det fanns det en hel del av...men jag åkte hem utan några, ångrade mig lite men jag kommer nog att åka dit snart igen. Jag ska ha en hylla i vardagsrummet ovanför min träsoffa så mina ögon letade efter konsoller och de här gillade jag...tyvärr fanns inga att köpa men det gav idéer och det var bra.





De här var också väldigt fina...


Fann en kruka och en blomma som kommer passa bra på min hylla...


Ögongodis!!



Jag handlade en del men det kommer jag att visa framöver när min hylla är färdig. På vägen hem hann vi med två loppis och självklart slank det med en del grejer därifrån också...konstigt!!! Lillstumpan är hos mormor och sover över så nu ska gubben och jag äta lite gott, ta lite rödvin och bara slappa inför morgondagens omgång med målning...jag hoppas att rummet blir hyfsat klart imorgon. Ha det bra!! // Anna


tisdag 1 juli 2008

Kaos har flyttat in...

...i mitt hus!!! Ni skulle se hur det ser ut, vardagsrummet är bara början! Vi satt här och funderade på vad vi skulle hitta på...nu när vi är lediga. Gubben tyckte vi skulle ta tag i vårt vardagsrum...matdelen. Visst, en vägg ska sättas nytt gips på, måla tak, väggar, lister och ja, allt som kommer till. Det tog inte lång stund förrän vi stod ute på färgaffären och velade. Ja, jag velade alltså. Vilken vit färg ska vi välja?? Gubben skakade lätt på huvudet och funderade på om det slagit slint i skallen på hans kära fru!!! Till slut valde jag en...VIT färg och sen var det bara att sätta igång.


Vitt, vitt, vitt...Pia...du är skyldig!! Jag har fastnat för vitt.

Givetvis var jag tvungen att sätta igång med ett litet projekt till. Jag såg en lavendelkrona i en blogg, tyvärr har jag tappat bort adressen...men den var fin. Jag ville göra en egen, på mitt sätt så det har jag gjort idag. Kolla...

Lite hålband...fann inget bättre, lite grön tråd att binda med och självklart lavendel.

Massor av tålamod och så här blev resultatet...



Jag satte en spets för att dölja hålbandet och sen kunde jag inte motstå några söta hjärtan som fanns på tygaffären.


Den blev riktigt lyckad...det sprids en härlig lavendeldoft i vardagsrummet där den för tillfället hänger och det gör inte ont att se på den heller. Ha det bra alla därute, oavsett om ni jobbar eller har semester. // Anna