söndag 19 augusti 2012

Njuta av dagen!

Jag borde rensa rabatterna, dammsuga, städa och röja men idag drar jag i handbromsen. Jag känner att jag behöver det, jag kapitulerar inför dammet, skorna och prylarna som ligger överallt. Jag ska bara göra det jag vill och just nu vill jag sitta i hammocken och njuta av en kopp kaffe och känna värmen i luften.

Jag vänder min blick till sånt jag är nöjd med...jag behöver inte fokusera på alla måsten och alla negativa saker, det blir övermäktigt! Det gäller min trädgård, mitt hem, min familj, mig själv och allt som finns runt mig. Förändringens vindar blåser hårt runt mig just nu och det måste finnas tid till att fundera och sortera i huvudet, att ha egen tid till återhämtning och kunna ladda batterierna. När hinner ni med det? När man har familj, hem och jobb är det inte lätt att husera med tiden, den räcker inte till!!

Jag älskar att sylta och safta så här på sensommaren. Jag vet inte riktigt varför men jag tycker att det lite meditativt att skölja, rensa, koka och pyssla. Det är med respekt och kärlek som man tar hand om bären och kokar och känner dofterna som sprider sig i köket. Jag älskar det!

Nu är det plommonens tur...de är helt underbara!! Idag har jag testat att göra plommonsaft och den blev väldigt god. Surfade runt och letade recept på plommon och det fanns en hel del. Kolla in "njut av din trädgård". En sida med många bra plommonrecept. Jag har testat att lägga in plommon i vaniljsockerlag...det lät lite spännande, serveras med kesella vanilj. Tror att det kan bli riktigt smarrigt!!



Men...nu har jag en dotter som snart ska på kalas. Paketet är inte packat, dottern går fortfarande i nattlinnet, hennes hår står åt alla håll, hon borde äta någon lunch innan hon går och här sitter jag!! Bara en liten stund till...

Ha en riktigt härlig söndag och njut av det underbara vädret, det tänker jag nämligen göra!! Kram på er alla!! // Lena

tisdag 14 augusti 2012

Vilket härligt väder...


...vi har haft idag! Jag bara njuter!! Det är så härligt att få plocka plommon, sockerärtor, gurkor, rödbetor och bara njuta av värmen.

Mitt plommonträd är överfyllt av plommon och eftersom vi varit dåliga på att ta hand om det och inte beskurit det så är det med fasa jag ser grenarna viker sig ner mot marken!! Vi plockar och vi äter!!

 

Jag gillar min trädgård och jag har massor med drömmar och tankar om hur jag vill att den ska se ut. Någon gång. Jag behöver bara tid, pengar och tålamod. Varje år är det likadant, jag vill så mycket...så och odla. Jag har inga gröna fingrar, jag glömmer att vattna och att gödsla och det blir inte alltid som jag tänkt mig. Jag kommer på nya idéer till kära makens fasa, jag handlar sten på blocket som måste hämtas och jag flyttar växter från ena stället till det andra...behöver jag säga mer!! Det är tur att min man har ett näst intill obegränsat tålamod.


Jag gillar pallkragar och odlar gärna både blommor, grönsaker och bär i dom. Det är så enkelt...fast i år regnade en hel del bort och sen har vi haft väldigt mycket sniglar också. Men det blev sockerärtor, rödbetor, lejongap, astrar, morötter, dill och ruccola.
Sedan flyttade jag även våra jordgubbar och blåbär till pallkragar och det gillade de verkligen.Gurkor och vindruvor har det blivit massor av men tyvärr tror jag inte att druvorna kommer att hinna mogna men de är väldigt fina att se på!!





Det känns som det är en hel del sommar kvar och vi får passa på att njuta!!


Ha det bra!! // Lena

måndag 13 augusti 2012

Att blogga med mobilen...

...var en ny erfarenhet. Det har liksom inte blivit av att jag testat det trots att jag älskar att pilla med telefonen. Nu var det nog suget efter att blogga som gjorde att jag äntligen tog tag i det. Det är lite trixigt men vi får väl se hur det kommer att se ut!!


I söndags var jag och kära maken runt och tittade på "tusen trädgårdar" eller det räckte med tre tyckte vi.

Det var väldigt spännande att få kliva in i vilt främmande människors trädgårdar och se vilken odlarglädje som finns och i vilka olika uttrycksformer det får.

Härliga blommor, färger och idéer och en stor portion med glädje! Se och njut!!



Ha det bra!! // Lena